Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i prosta do zrobienia zupa :) Jedna z moich ulubionych zup zapamiętanych z domu :)
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Do garnka wlewamy wodę(używam 2.5 litrowego garnka). Wrzucamy kiełbasę(jeśli nie mamy białej kiełbasy, może być zwykła), czosnek i listek laurowy. Pieczarki(lub grzybki) myjemy, kroimy w półplasterki i wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż kiełbasa będzie miękka.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Płuczemy. Gdy kiełbasa będzie miękka, wyciągamy ją i wrzucamy ziemniaki. Gdy będą miękkie, wlewamy żurek(ja z braku innego, używam tego z saszetki - najpierw przyrządzam go wg. przepisu na opakowaniu). Wszystko razem zagotowujemy.
Następnie dodajemy śmietanę, zagotowujemy, wrzucamy kiełbasę i gotujemy jeszcze chwilkę. W między czasie gotujemy jajka na twardo.
Zalewajkę podajemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki, skwarkami(niekoniecznie) oraz najlepiej ze świeżym koperkiem(może być też suszony). Smacznego!