Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka z filmu "Jak rozpętałem drugą wojnę światową" ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Żeberka zalać ok. 1,5l wody i lekko posolić. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować. Gdy żeberka będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek (zamiast boczku może być też kiełbasa) pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i posolić go. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać boczek i czosnek. Po kilku minutach doprawić barszczem - dolewać po trochu aby zupa była kwaskowata. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i śmietaną. Gotować jeszcze przez 5 min. na wolnym ogniu i uważać, żeby nie wykipiał.