Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy żytni zakwas na żurek
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
Mąkę żytnią wsypuje do 1 litrowego słoika wlewam wodę dokładnie mieszam by nie było grudek .Następnie wrzucam rozdrobniony czosnek i pozostałe składniki mieszam .Słoik przykrywam gazą i odstawiam w ciepłe miejsce na co najmniej 5 dni do 7dni ,zakwas należy codziennie przemieszać bo mąka będzie opadać na dno i po tym czasie możemy gotować pyszny żurek na zakwasie.