Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 357
Polecam.
Odsłon: 788
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Składniki
Połowę mąki wsypałam do słoika, dodałam ziele, liście, zgnieciony czosnek i chili. Wymieszałam z wodą. Przez 3 dni dodawałam po łyżce mąki i odrobinie wody- dokarmiałam zakwas. Przykryłam nakrętką. Poprzez dłuższe dokarmianie, można zwiększyć ilość zakwasu i także przedłużyć jego przydatność.
Jeśli interesuje nas zakwas tylko na żurek, dokarmianie zakończyłam po trzech dniach, a po 5 dniach zakwas będzie gotowy. Powinien być kwaśny. Później zakwas można przechowywać w lodówce. Smacznego :)