Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd po raz pierwszy zrobiliśmy swój zakwas na żurek, już nigdy nie kupiliśmy sklepowego zakwasu. Ten robiony w domu nadaje żurkowi tysiąc razy lepszy smak. Spróbujcie sami :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Do słoja wsypałam szklankę mąki żytniej, skórki z 4 kromek chleba razowego (prawdziwego razowego, nie barwionego karmelem), 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 3 ząbki czosnku, 0,75 l ciepłej wody. Słoik przykryłam ściereczką i odstawiłam na 4 dni. Po tym czasie zakwas jest gotowy.