Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zabielana zupa na rosole z kurczaka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 182
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 182
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Kurczaka opłucz, włóż do garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody. Zagotuj. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni. Gotuj około 40 minut.
Świeżą kapustę oczyść, potnij na kawałeczki. Kapustę kiszoną odciśnij. Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obierz, oczyść, umyj. Włoszczyznę zetrzyj. Ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.
Rosół przecedź, dolej do cebuli. Mięso oddziel od kości i potnij na kawałeczki. Do zupy włóż obydwie kapusty, włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Pomidory umyj, przetnij na pół. Dodaj do zupy pod koniec gotowania, dołóż kurczaka. Dolej śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie przypraw. Posyp posiekaną natką.Źródło: Tina