Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1048
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1048
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do niego 1 jajko oraz odrobinę bułki tartej Mięso wyrabiamy i formujemy z niego małe pulpeciki.Włoszczyznę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę i do czystego już wywaru wkładamy pulpecik i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po wypłynięciu pulpecików na wierzch dodajemy zakwas z żurku. Przyprawiamy go solą, pieprzem i majerankiem,lubczykiem do smaku.
na talerz dokładamy pokrojone w ćwiartki jajko