Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka szybka, łatwa i uwielbiana przez dzieci. Szczególnie polecam w upalne letnie dni, choć u nas pojawia się na stole w różnych porach roku (również z mrożonych owoców)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Składniki
Owoce świeże należy umyć, a mrożone rozmrozić (zostały umyte przed mrożeniem, prawda? ;-)). W przypadku owoców bezpestkowych można je od razu zblendować i zagotować (0,5 kg na 1 l wody). Natomiast owoce z pestkami należy najpierw wydrylować lub zagotować i przetrzeć przez sitko (o szerokich oczkach).
Odlać pół szklanki zupy, dodać śmietanę, a następnie dobrze rozmieszać. Połączyć z zupą i posłodzić do smaku. W przypadku zupy wiśniowej koniecznie dodać goździki. Podawać z makaronem, na zimno lub na ciepło.