Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska zupa z bazylią i cukinią"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, a potem obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę, seler i cukinię kroimy w kostkę, ziemniaki w plastry.
Na 2 łyżkach masła szklimy cebulę i czosnek, a następnie przesmażamy marchewkę, seler i ziemniaki. Zalewamy wrzącym wywarem, dodajemy listek laurowy, sól i pieprz. Gotujemy 15 minut.
3. Po tym czasie na pozostałym maśle przesmażamy pomidory. Dodajemy je do zupy wraz z pokrojoną w kosteczkę cukinią. Gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec wrzucamy do zupy posiekaną bazylię i podajemy.Źródło: Rewia