Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś polską wersję słynnej włoskiej zupy Minestrone, pełnej smaków i aromatów, serdecznie polecam :-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1233
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1233
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
1. Boczek kroimy w kosteczkę i na oliwie smażymy chwilę do zezłocenia. 2. Kroimy cebule w kosteczkę i dorzucamy do smażącego się boczku, cebulki mają się przyrumienić. 3. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i uważamy, by się nie przypalił. 4. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i smażymy chwilę. 5. Następnie marchewki kroimy w kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników, znów chwilę smażymy. 6. Dorzucamy pokrojony drobno por, 3 liście laurowe i 5 kulek ziela angielskiego. 7. Kapustę siekamy drobno i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i dalej smażymy wszystko. 8. Następnie dodajemy dwie puszki pomidorów. 9. Dwie łodygi selera naciowego kroimy w kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i smażymy. 10. Następnie dodajemy białą fasolę z puszki, odsączoną i wypłukaną, mieszamy, smażymy. 11. Teraz warzywa zalewamy bulionem w ilości około półtora litra, tak by zakryć wszystkie składniki, przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i oregano. 12. Wsypujemy 100 g suchego makaronu typu drobne muszelki, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Zupę podajemy posypaną parmezanem lub serem grana padano, serdecznie polecam :-)