Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska zupa minestrone"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 358
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 358
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Składniki
??Obraną i umytą marchew, ziemniaki oraz seler pokrój w kostkę. Włóż warzywa do garnka, zalej bulionem i gotuj około 10 minut.
Boczek pocięty w paski podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Po chwili dodaj posiekaną cebulę i zeszklij. Pod koniec dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek.
z patelni dosyp do garnka z warzywami. Dolej przetarte przez sito pomidory.
Po kilku minutach gotowania dołóż cukinię pokrojoną w plasterki, fasolkę szparagową, groszek oraz drobno posiekane liście botwinki.
Kwadrans przed zdjęciem zupy z ognia wsyp do niej makaron, np. kolanka, oraz fasolkę. Dopraw ją solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax