Włoska zupa cytrynowa

Włoska zupa cytrynowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Może być na kurczaku albo na rybie, cytrusowe smaki idealnie się komponują. Mięso można podać w kawałkach lub w formie delikatnych pulpecików.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroiłam warzywa. Podsmażyłam je na oliwie, zalałam wodą i gdy się takoważ się zagotowała, dodałam ryby, miałam karaski w całości. Jeśli używamy drobiu można go dodać z warzywami do podsmażenia. Jeśli to pierś to w sumie będzie się gotowałam pół godziny, jeśli inny element to trzeba policzyć godzinę.

  2. Rybki obrałam z ości. Mięso można wrzucić do zupy albo pokombinować.

  3. Ja zrobiłam pulpeciki. Do obranego mięsa dodałam jajo, pieprz cytrynowy, bułkę tartą.

  4. Na 10 minut przed końcem dodałam skórkę z cytryny i połamany makaron. Pod sam koniec doprawiłam zupę solą i pieprzem. Włożyłam pulpeciki, po dwóch minutach będą gotowe. Dodałam sok z połowy cytryny a po wyłączeniu ognia natkę pietruszki i rozrobioną łyżkę śmietany.

  5. Smacznego:)

Komentarze do przepisu (12)

BEATA1978 25 marca
Ciekawy pomysł. Kiedyś robiłam zupę cytrynową grecką, teraz muszę spróbować Twojej.
Maudie 25 marca
Bardzo apetycznie się prezentuje :)
ElMar 25 marca
Pyszna zupka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki