Wiosenny barszcz z botwinki

Wiosenny barszcz z botwinki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: domena
Wiosenna lekka zupa z botwinki. Bardzo pożywna. Można jeść ją również jako chłodnik.

Składniki

  • pęczek botwinki
  • 3 ziemnaki
  • 2 większe buraki
  • sól pieprz do smaku
  • woda, 500ml
  • łyżka masła
  • smietana 18%, 200ml

Przygotowanie

  1. Pokroić i posiekać botwinkę, buraki oraz ziemniaki. Do garnka wlać wodę i wrzucić produkty, oprócz zielonej części botwinki. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucić posiekaną botwinkę, nadal gotując. Dorzucić łyżkę masła, przyprawić. Odlać 100ml zupy do kubka ze śmietaną, zamieszać i wlać do garnka. Podgotować jeszcze chwile i gotowe.

Komentarze do przepisu (1)

anetta73 07 lutego 2011
normalna.....pyszna!
Składniki
  • pęczek botwinki
  • 3 ziemnaki
  • 2 większe buraki
  • sól pieprz do smaku
  • woda, 500ml
  • łyżka masła
  • smietana 18%, 200ml
Składniki