Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zupa z klopsikami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Cielęcinę umyj. Mięso z kością zalej wodą, dodaj drobno pokrojoną cebulę i gotuj przez godzinę. Łopatkę cielęcą zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku. Całość dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj i uformuj niewielkie klopsiki. Po godzinie wyjmij mięso z zupy i wrzuć do niej klopsiki. Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, paprykę i pomidora w niewielką kostkę, fasolkę na kawałki. Wszystkie warzywa dodaj do zupy.
Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś zupę sokiem wyciśniętym z cytryny. Na końcu do zupy dodaj pozostałą cześć natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Na żywo