Wiosenna zupa z czosnkiem niedźwiedzim

Wiosenna zupa z czosnkiem niedźwiedzim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Kremowa zupa z czosnkiem niedźwiedzim śmietaną i wędzonym łososiem.

Składniki

  • Ziemniaki 3-4
  • korzeń pietruszki
  • biała część pora
  • seler 1/4
  • czosnek niedźwiedzi 2 garści
  • bulion warzywny 2 litry
  • Sól morska
  • Pieprz czarny
  • Pieprz ziołowy
  • Gałka muszkatołowa
  • Śmietana kwaśna 200g
  • łosoś wędzony 200g

Przygotowanie

  1. Pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, pietruszkę, selera i pora zalewamy zimnym rosołem i gotujemy do miękkości. Dodajemy posiekany czosnek niedźwiedzi. Całość miksujemy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z kleksem śmietany i kawałkami wędzonego łososia.

Składniki
  • Ziemniaki 3-4
  • korzeń pietruszki
  • biała część pora
  • seler 1/4
  • czosnek niedźwiedzi 2 garści
  • bulion warzywny 2 litry
  • Sól morska
  • Pieprz czarny
  • Pieprz ziołowy
  • Gałka muszkatołowa
  • Śmietana kwaśna 200g
  • łosoś wędzony 200g
Składniki