Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z buraka to fajna propozycja na świąteczny stół . Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę około 2-3 litry, wrzucamy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Na koniec dodajemy przyprawy i zioła i jeszcze chwilę gotujemy. Wyjmujemy liście laurowe i ziela angielskie, miksujemy zupę na gładki krem. Bułkę lub chleb kroimy w drobną kosteczkę, posypujemy papryką i polewamy olejem. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podpiekamy na złoty kolor. Grzanki podajemy z kremem buraczkowym. Smacznego ;)