Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa, właściwie to taki rybny rosół. Zamiast grzanek można do niej dodać malutkie pulpeciki rybne.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Składniki
Do dużego garnka wkładamy obraną i pokrojoną włoszczyznę (poza cebulą), karpie kręgosłupy i dobrze oczyszczone głowy (Uwaga: najpierw należy usunąć z nich oczy i skrzela). Zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogniu, zagotowujemy i następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez 2 godzinki.
W trakcie gotowania należy ciągle zbierać z wierzchu "szumy". Na pół godziny przed końcem dodajemy opieczone na palniku cebule. Zupę przecedzamy przez gęste sito i doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy grzanki i zalewamy gorącą zupą.