Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielowarzywna zupa na piersi kurczaka"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Składniki
Czas ok. 45 min; porcja – 210 kcal, cena 3,20 zł
Cebulę oraz czosnek obierz, poszatkuj, oczyszczone marchewki pokrój w plasterki. Kawałek selera pozbaw skórki, pokrój w kosteczkę, umyty bakłażan podziel na nieduże kawałki.
Zioła opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Otrzyj listki z łodyżek. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć cebulę oraz czosnek, przesmaż na złoty kolor. Dodaj marchewkę, seler i chwilę smaż razem.
Warzywa zalej bulionem drobiowym (może być z kostki). Dopraw solą oraz pieprzem, doprowadź do wrzenia. Następnie wrzuć fasolkę szparagową i kawałki bakłażana. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem około 15 minut. Wrzuć umyte pomidorki. Gotuj 2-3 minuty.
Mięso kurczaka opłucz pod bieżącą wodą, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż po 5 min z każdej strony. Zdejmij z patelni i pokrój na kawałki. Gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wsyp otarte zioła. Podawaj z mięsem.Źródło: Świat kobiety