Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny żurek został przygotowany na domowym zakwasie przepis znajdziecie Domowy zakwas na żurek. który podkreśla smak, został podany w chlebku.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
1.Do garnka wlewamy 3 litry wody, wkładamy pokrojone mięso i przyprawy l(iście laurowe, ziele angielskie}. 2.Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy godzinę do miękkości szynki. Podczas gotowania zdejmujemy łyżką pianę (szumowiny). 3 Mięso wyjmujemy i kroimy na kawałki, wkładamy z powrotem do garnka. Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę do wywaru, następnie dodajemy zakwas, zagotowujemy. 4 Pod koniec dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku pieprzem solą i majerankiem. 5 Zupę możemy zaprawić śmietaną i posypać świeżymi ziołami. 6.Roztrzepanym białkiem smarujemy wnętrze chlebka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na około 10 minut. Tak przygotowany chlebek, nie będzie nasiąkał żurkiem. Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić według uznania, wyłożyć do chlebków wlewamy żurek