Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierska zupa z karkówką"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Papryki oczyść, umyj (najlepiej obierz przy pomocy obieraczki lub upiecz w piekarniku i zdejmij skórkę). Papryki pokrój w paski. Por umyj, osusz, pokrój w krążki. Masło stop na patelni, podsmaż pora z papryką.
Wywar warzywny zagotuj w rondlu. Mięso umyj, pokrój w grubszą kostkę. Włóż do wrzącego wywaru, gotuj do miękkości. Dodaj podsmażone warzywa, chwilę gotuj. Dodaj rozdrobione pomidory wraz z zalewą (lub pokrojone w kostkę świeże), wymieszaj. Soczewicę osącz z zalewy, opłucz. Dodaj do zupy, wymieszaj, przypraw paprykami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie