Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14740
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14740
Składniki
Mięso umyć, starannie oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać. Włoszczyznę obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Papryki oczyścić, pokroić. Pomidora obrać, pociąć w kostkę.
W rondlu rozgrzać smalec, zeszklić cebulę i czosnek, dodać mięso, zrumienić, po czym dorzucić starte jarzyny, doprawić czubatą łyżką słodkiej papryki i łyżeczką ostrej. Smażyć na silnym ogniu, mieszając, po czym dodać pomidora i paprykę, dolać 6 szklanek wrzątku, dorzucić listek laurowy, nakryć i dusić do miękkości mięsa i warzyw. Dodać koncentrat, rozmieszać, posolić pod koniec gotowania.
ok. 65 minut
Danie będzie treściwsze z dodatkiem 4-5 ziemniaków. Obierz je, umyj, pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w zupie przed dodaniem koncentratu.Źródło: Twoje Imperium