Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki. Paprykę mieszamy z mąką. W powstałej mieszance obtaczamy mięso. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawiamy. W garnku gotujemy ok. 1 wody ( zależy jaką gęstośc chcemy uzyskac ). Dodajemy przyprawy ( kostka rosołowa , sól , pieprz ) Zupę węgierską Knorr rozrabiamy w ok. 1 szklance wody i dodajemy do wrzącego wywaru.
( w tym momencie możemy wsypać makaron łazanki lub też ugotować go całkiem osobno i dodać na sam koniec ). Gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-10 minut. Doprawiamy wg. uznania. Smacznego!