Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna, lekko słodka i bardzo sycąca.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8653
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8653
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Składniki
Mieszamy mielone mięso, ryż, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Solimy i pieprzymy, następnie z otrzymanej masy formujemy niewielkie pulpety, które obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni.
Paprykę kroimy paski, a pieczarki w zależności od wielkości na niewielkie części (ja użyłam małych pieczarek, które pokroiłam na ćwiartki). Dodajemy do bulionu razem z podsmażonymi wcześniej pulpecikami i gotujemy ok. 10 minut. W zależności od tego, czy chce się mieć zupę bardziej czy mniej gęstą, można ugotować ją w większej ilości bulionu, ta wychodzi raczej gęsta. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe i gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki i tymiankiem.