Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik jest jedną z nielicznych tradycyjnych zup gotowanych w polskich domach. Wystarczy zaledwie kilka składników, aby ją przygotować. Przepis jest szybki i prosty. Przygotowywany jest na wiele sposobów, bo istnieje sporo modyfikacji tego przepisu. Ja gotuję zawsze w/g tego przepisu. Jest bardzo zdrową, rozgrzewającą i sytą zupą dla domowników jak i gości lub znajomych.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 59
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1220
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 110
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 59
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1220
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 110
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, obieramy wszystkie warzywa, myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy kość wędzoną, przyprawy, czosnek, cebulę i zalewamy 3 cm ponad warzywami wodą i gotujemy do miękkości.
20 minut po zagotowaniu, płuczemy 2 razy kaszę , odcedzamy i dodajemy do garnka aby wszystko się razem gotowało.
Jak jest wszystko miękkie, dosmaczamy i podajemy, dekorując pokrojoną natką pietruszki i odrobiną zielonego koperku. Ja nie robię zasmażki, bo jest to i tak z powodu kaszy gęsta zupa, a mąki w zupie nie lubię.