Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny krupnik, jak u mamy. Treściwa zupa, która idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku podstawowych składników.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Składniki
Żeberka dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i włóż do dużego garnka. Wlej 4-5 l zimnej wody. Mięso gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut. Z góry zbieraj szumowiny. Następnie do garnka dodaj ziele angielskie i liście laurowe.
Marchewki, pietruszkę obierz, pokrój w kostkę i dorzuć do zupy. Cebulę obierz z brązowych łupin, opal na kuchence gazowej i dorzuć do wywaru. Zupę gotuj przez kolejne 20 minut.
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Krupnik dopraw solą i pieprzem. Wsyp kaszę. Całość gotuj kolejne 20 minut.
Na koniec z garnka wyciągnij żeberka, oddziel mięso od kości. Porwane kawałki mięsa ponownie przełóż do zupy. Gotowe!