Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjna grecka zupa fakes"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Ciecierzcę namocz (soczewicę opłucz). Czosnek i cebule obierz, posiekaj. Marchewki obierz, oczyść, pokrój na małe kawałki.
Oliwę rozgrzej w rondlu. Wrzuć czosnek z cebulą, zeszklij. Dodaj marchewki, ciecierzycę lub soczewicę, listek laurowy oraz keczup, wlej litr zimnej wody. Przypraw oregano, solą i pieprzem. Przykryj, gotuj na małym ogniu około godziny.
Pomidory sparz, obierz. Dodaj do zupy, podduś (pomidory z puszki dodaj z niewielką ilością zalewy). Przypraw do smaku oregano, solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie