Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bazą tej zupy jest mieszanka imbiru, trawy cytrynowej, liści limonki kaffir, chili oraz sosu rybnego – z gotowania których powstaje pyszny bulion, reszta zależy od Waszej fantazji.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 114
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 789
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 114
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 789
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Składniki
W garnku gotujemy bulion oraz pozostałe składniki (liście limonki, trawę cytrynową, czosnek, chili oraz imbir). Po 10 minutach gotowania, przelewamy bulion przez sitko z drobnymi oczkami do innego garnka.
Do odcedzonego bulionu dodajemy pieczarki, grzyby shitake oraz mleko kokosowe – gotujemy 6-7 minut. Następnie doprawiamy do smaku sosem rybnym, cukrem i sokiem z limonki. Proporcje nie są ważne – musi nam smakować. Całość gotujemy jeszcze 2-3 minuty i gotowe!