Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajska zupa z kurczakiem to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w sobie intensywne smaki i aromaty kuchni Azji Południowo-Wschodniej. W tej delikatnej zupie spotykają się pikantność, słodycz i kremowa konsystencja, tworząc niezapomniane doświadczenie kulinarne. Na pierwszy rzut oka zupa ta może wydawać się skomplikowana, ale w rzeczywistości jej przygotowanie jest proste..
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Składniki
1. Cebulę, czosnek i imbir obieram, a następnie drobno kroję. Papryczkę chili oczyszczam z nasion i kroję w paseczki. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju, dodaję kminek, kurkumę i kolendrę.
2. Mięso kroję w paski, dodaję je do warzyw i smażę przez 10 minut, posypując solą.
3. Po usmażeniu mięsa z warzywami przekładam je do garnka, wlewam bulion, mleko kokosowe, sos sojowy, sok z cytryny, wsypuję cukier, dodaję makaron ryżowy i gotuję około 15 minut.
4. Zupa gotowa. 5. Smacznego!