Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, pożywny rosół z piersi kurczaka. Smak uzyskamy z podsmażenia a raczej zrumienienia kawałków piersi i pora.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Składniki
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłóż na pół, następnie tniemy w paseczki. Pora kroimy w cienkie talarki. Na dno garnka wlewamy olej i smażymy paski kurczaka na rumiano. Ważne, aby na dnie garnka powstała karmelizacja. Następnie dodajemy pora i krótko smażymy. Wlewamy wodę dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. W między czasie można ugotować makaron dowolny makaron, coć my jemy tą zupę czasami bez makaronu. Zupę posypujemy zieleniną szczypiorkiem, natką pietruszki lub kolendrą.