Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli) wrzucamy na wrzącą wodę i pozostawiamy na chwile aby pogotował się sam (tak aby się dokładnie ściął). Następnie wrzucamy włoszczyznę, kostkę rosołową i ryż (opłukany pod bieżącą wodą i wyjęty z torebki). Gdy ryż będzie prawie gotowy dodajemy pomidory i całość gotujemy do miękkości ryżu. Gdy zupa będzie gotowa, czyli wszystkie jej składniki miękkie - dodajemy sól pieprz i śmietanę. Przez chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną pietruszkę i szczypiorek.
Smacznego!!!