Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka,pożywna, rozgrzewająca, łatwa w przygotowaniu
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4815
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4815
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Cebulę upalić na gazie. Marchew pokroić w krążki lub kostkę (może być też mrożona). Ziemniaki pokroić w kostkę.
Wszystko zalać 3-4 litrami wody. Dodać kostki warzywne i liść laurowy. Zagotować.
Wsypać 2 garści ryżu. Do podgotowanego na wpół miękko ryżu dodać ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną dodać sporo pieprzu i ewentualnie sól oraz sporo zieleniny.