Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rach ciach warzywa i komosę do garnuszka, potem słoiczek i już :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 167
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 167
Składniki
Warzywa myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach (pora i cebulkę drobno siekam). Do warzyw dodaję komosę, zalewam wodą i gotuję 15 minut. Do prawie gotowej zupy dodaję słoik kiszonych ogórków na zupę. )latem pakuję do słoiczka już tarte z czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i solą). Pomijam wszelkie przyprawy by uniknąć ryzyka utraty smaku :)) Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gotowe! Aneks: Do każdej zupy podaję oliwę dla lepszego przyswajania witamin, dolewam ją do gotowej już zupy, która gotowana jest wyłącznie na wywarze warzywnym.