Szybka zupa grzybowa z podgrzybków, smaczna i pożywna

Szybka zupa grzybowa z podgrzybków, smaczna i pożywna
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną i szybką zupę grzybową z podgrzybków mrożonych, do zrobienia zupy użyłem polędwiczek z piersi kurczaka co skróciło czas przygotowania wspaniałej i aromatycznej zupy :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/Xuq4VaPL1_I

Składniki

  • Filet z kurczaka 750 g.
  • Podgrzybki mrożone 250 g.
  • Śmietana 18 % 200 ml.
  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka 2 szt.
  • Seler 1/4 małej sztuki.
  • Cebula 1 szt.
  • Ziemniaki 4 szt.
  • Koper 1 pęczek.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Liść laurowy 3 szt.
  • Majeranek 1 łyżeczka do herbaty.
  • Czosnek 3 ząbki.
  • Olej 30 ml.
  • Woda ok 2 l.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Do garnka 5 litrowego nalewamy zimną wodę, do wody wrzucamy umytego fileta z kurczaka, następnie wszystkie warzywa pokrojone w drobną kostkę, dorzucamy listki laurowe i ziele angielskie, całość przykrywamy i gotujemy aż warzywa będą miękkie.

  2. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej i wrzucamy drobno posiekaną cebulę, następnie grzyby, całość podsmażamy ok 2 minuty i dorzucamy czosnek z majerankiem.
    Następnie zawartość patelni wrzucamy do gotującej się zupy.
    Gotujemy jeszcze 20 minut i dorzucamy drobno posiekany koper.
    Następnie wlewamy śmietanę do miseczki, a do niej kilka łyżek gorącego wywaru i hartujemy śmietanę. Następnie wlewamy ją do garnka. Całość należy zagotować, solimy i pieprzymy do smaku.
    Zupa jest gotowa !!!

    Smacznego !!!

Składniki
  • Filet z kurczaka 750 g.
  • Podgrzybki mrożone 250 g.
  • Śmietana 18 % 200 ml.
  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka 2 szt.
  • Seler 1/4 małej sztuki.
  • Cebula 1 szt.
  • Ziemniaki 4 szt.
  • Koper 1 pęczek.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Liść laurowy 3 szt.
  • Majeranek 1 łyżeczka do herbaty.
  • Czosnek 3 ząbki.
  • Olej 30 ml.
  • Woda ok 2 l.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki