Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek w trochę innym wydaniu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 226
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 151
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 226
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 151
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Zagotuj 0,9 litra osolonej delikatnie wody i włóż ziemniaki oraz ziele angielskie. W trakcie kiedy ziemniaki się gotują pokrój cebulę w piórka, boczek w kostkę a pieczarki w talarki. Podsmaż je na patelni, dodaj sól i pieprz a następnie wrzuć do gotujących się ziemniaków. Żurek rozprowadź w 600 ml zimnej wody , wymieszaj i dodaj do gotującej się zupy. Dodaj majeranek i jeśli potrzeba sól i pieprz. Żur podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.