szczawiowa

szczawiowa
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
pyszna zupa szczawiowa z jajkiem

Składniki

  • * skrzydełka, 3 szt
  • * pieprz, 1/8 łyżeczki
  • * Vegeta, 1 łyżeczka
  • * przyprawa w płynie, 1 łyż
  • * ang.ziele, 3 szt
  • * listek laurowy, 1 szt
  • * jajko, 1 szt
  • * koperek zielony, 1 łyżka
  • * szczaw, 25 dag
  • * pietruszka korzeń 1 szt, 1 szt
  • * marchewka, 1 szt

Przygotowanie

  1. * warzywa kroimy drobno i gotujemy ze skrzydełkami i przyprawami, około minut 35 * szczaw drobno kroimy i dodajemy na koniec gotowania oraz rozbełtane cale jajko chwile gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem i koperkiem. * podajemy z ziemniakami, makaronem

Komentarze do przepisu (10)

wioleta333 04 września 2009
uwielbiam szczawiową , pycha pozdrawiam..............
pajok 07 września 2009
szczawiowa to mój smak z dzieciństwa,tylko szkoda że na chwilę obecną nie mam dostępu do szczawiu zupa na... Czytaj całość »
szczawiowa to mój smak z dzieciństwa,tylko szkoda że na chwilę obecną nie mam dostępu do szczawiu zupa na pewno jest bardzo pyszna
klaudyna1957 08 września 2009
Jeszcze na łąkach rośnie szczaw, ja już ostatni ścięłam z ogródka.pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • * skrzydełka, 3 szt
  • * pieprz, 1/8 łyżeczki
  • * Vegeta, 1 łyżeczka
  • * przyprawa w płynie, 1 łyż
  • * ang.ziele, 3 szt
  • * listek laurowy, 1 szt
  • * jajko, 1 szt
  • * koperek zielony, 1 łyżka
  • * szczaw, 25 dag
  • * pietruszka korzeń 1 szt, 1 szt
  • * marchewka, 1 szt
Składniki