Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sycąca zupa chińska"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
W garnku zagotuj wodę z kostką rosołową. Wrzuć fasolę oraz obrane i pokrojone w plastry pieczarki.
Na dużej patelni teflonowej lub w woku podsmaż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka.
Następnie dodaj drobno poszatkowaną cebulę, por, obraną, startą na tarce o grubych oczkach marchew, a także pociętą w paski paprykę.
Dołóż przygotowane do gotującego się wywaru i gotuj kilka minut. Dopraw potrawę do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec wsyp do zupy kiełki fasoli oraz pokruszony makaron ryżowy. Poczekaj, aż zmięknie i podawaj.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax