Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Średniowieczna zupa z porów"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Wlej rosół do średniego rondla, posyp szafranem i zagotuj. Dodaj por pokrojony na cienkie krążki, grzyby pokrojone w kostkę, imbir, dopraw solą, pieprzem oraz szczyptą cynamonu. Gotuj na małym ogniu przez następne 3-4 minuty.
Zdejmij zupę z ognia i podawaj gorącą z chlebem na zakwasie. Świetnie też będzie pasować do białej fasoli z boczkiem.Źródło: Olivia