Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Soljanka – zupa rybna"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10547
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10547
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Składniki
Filety rybne pokrój na duże kawałki. Oprósz pieprzem ziołowym (nie sól!). Połowę masła i trochę oleju rozgrzej na patelni, usmaż ryby z obu stron. Osącz.
Cebulę i por obierz, posiekaj. Resztę masła rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę i pora. Dodaj kapustę, przesmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
W rondlu w litrze wody rozpuść kostkę rosołową. Dodaj usmażoną kapustę z cebulą, gotuj około 15 minut.
Dodaj ryby, kapary, oliwki, pokrojone kiszone ogórki, liście selera korzeniowego i lubczyku, gotuj jeszcze 10 minut.
Dość mocno przypraw pieprzem, by zupa miała wyrazisty smak.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie