Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowa zupa z boczkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Ziemniaki, por i seler obierz, umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Gotuj 30 minut. Boczek pokrój w kostkę, mocno podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do wywaru boczek i pokrojone serki. Gotuj 10 minut.
Śmietanę zahartuj gorącym wywarem, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i gałką muszkatołową, zmiksuj blenderem. Zupę w miseczkach udekoruj kukurydzą, paskami z papryki i szczypiorem.
Czas: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień