Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, rozgrzewająca zupa krem z selera.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki i selera oraz pokrojony na plasterki seler naciowy. Podsmażaj około 3 minut.
Zalej wszystko bulionem warzywnym i gotuj do zmięknięcia warzyw (około 25 minut). Następnie zmiksuj wszystko na krem i dopraw do smaku. Podawaj z garścią groszku ptysiowego, razową grzanką lub prażonym słonecznikiem. Bezpośrednio przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! :-)