Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na upalne letnie dni
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 145
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 145
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Umyć, obrać i pokroić pomidory na kawałki.
Umyć dobrze paprykę i pokroić ją.
Pokroić chleb na cienkie kromki, aby łatwiej je było rozdrobnić.
Włożyć do dzbanka miksera wszystkie składniki i zmiksować aż do uzyskania jednolitej masy o konsystencji majonezu lub gęstego kremu.
Przechowywać salmorejo w lodówce. Podawać na zimno, polewając odrobiną oliwy z oliwek.