Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mi się zupki zachciało miała być ogórkowa ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie, ponieważ przypomniałam sobie jak taką zupkę często gotował nam dziadek i mama to mój smak dzieciństwa. Uwielbiam wspomnienia z przed lat może nie było za bogato ale zawsze smacznie, mama zawsze z niczego przygotowała coś i tak robi do dziś a ja po niej przejęłam ten dar. Taką zupkę również uwielbia mój mąż i dzieci, dlatego chętnie podam wam przepis może zechcecie skorzystać.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody oraz dodać dowolne mięso ( u mnie kuper mrożony z brojlera ) oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na wolnym ogniu. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu ryż i suszone warzywa.
Jak już ziemniaki są na pół miękkie wkroić pora oraz natkę pietruszki i gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości ziemniaków i ryżu tak że prawie się rozpada bo tak lubimy najbardziej, w czasie gotowania doprawić zupę przyprawą z solą ( nadmiar tłuszczu zebrałam bo jak to swojskie są mocno tłuste ). Ugotowaną zupę odstawić w ciepłym miejscu. Ja gotuję zupy dość gęste bo my takie lubimy ale jeśli ktoś lubi rzadkie wystarczy zmniejszyć składniki.
Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Jeśli ktoś lubi to pod koniec gotowania zupy można dodać drobno pokrojony czosnek.