rybne leczo

rybne leczo
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wichura
przepis "ukradłam" z pewnej gazety :) i postanowilam go zrobic :) jest naprawde pyszniutkie :) .

Składniki

  • puszka pomidorów, 1szt
  • zielona papryka, 1szt
  • oliwa, 2 łyżki
  • cebula, 1-2 szt
  • sól,pieprz, do smaku
  • minikosteczka czosnku, 1szt.
  • świeże zioła, wg uznania
  • filet z ryby np.dorsz, 2 szt.

Przygotowanie

  1. paprykę myjemy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki. cebulę obieramy i kroimy w kostkę.do rondla wlewamy oliwe i pomidory z zalewą.wkruszamy czosnek,zioła, sól i pieprz.

  2. gdy papryka będzie półtwarda, dodajemy pokrojone na kawałki ryby i dusimy 15min.podajemy na ciepło :) smacznego :)

  3. można podawac z ryżem,lub ziemniakami.jak kto woli .

Komentarze do przepisu (5)

Mole3 30 stycznia 2010
Świetny przepis! Powędrował do ulubionych.
kobra6 30 stycznia 2010
Coś nowego iwartego wypróbowania.Idzie do ulubionych:):):)Pozdrawiam
Smynio 30 stycznia 2010
Przepis fajny i ciekawy :) z pewnością wypróbuje. Chciałam zapytać czy na pewno chodzi o zieloną paprykę? Bo... Czytaj całość »
Przepis fajny i ciekawy :) z pewnością wypróbuje. Chciałam zapytać czy na pewno chodzi o zieloną paprykę? Bo na zdjęciu jest czerwona :P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • puszka pomidorów, 1szt
  • zielona papryka, 1szt
  • oliwa, 2 łyżki
  • cebula, 1-2 szt
  • sól,pieprz, do smaku
  • minikosteczka czosnku, 1szt.
  • świeże zioła, wg uznania
  • filet z ryby np.dorsz, 2 szt.
Składniki