Rybna zupa

Rybna zupa
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Bardzo smaczna zupa

Składniki

Przygotowanie

  1. szczupaka oczyścić,odfiletować,zostawić kregosłup,umyć i odłożyć

  2. marchew,1 cebulę,pora i selera pokroić,wrzucić do garnka,wla,c półtora litra wody,zgotować ,dodać kucharek,liście laurowe ,ziele i kręgosłup ryby,gotować na wolnym ogniu

  3. na patelnię wlać oliwę,dodac posiekaną cebulę,paprykę i pomidory obrane ze skórki,dusić 5 minut

  4. z zupy wyjąć rybie kości,włożyć pokrojone ziemniaki,dodać duszone warzywa,doprawić sokiem z cytryny,ziołami,solą i pieprzem

  5. pod koniec gotowania dodać filety rybne i gotować do miękkości ziemniaków

  6. rybę wyjąć z zupy,odłożyć,zupę doprawić mąką i smietaną,zagotować,wlać do talerzy,włożyć po 3 kawałki ryby,posypać koperkiem i natką

Komentarze do przepisu (8)

babciaaneczka 08 maja 2012
Wspaniała zupa, czytając przepis czułam jej wyborny smak. Pozdrawiam.
Malwa55 08 maja 2012
Smakowicie wygląda ta zupa.
agatokaj 08 maja 2012
Nie mam odwagi spróbować.Ale wygląda smakowicie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki