Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę otrzymałam od moich rumuńskich przyjaciół. Jest to bardzo prosty przepis, zupa znakomicie smakuje np. z chlebem.
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Zagotować 2 litry wody z żeberkami. Dodać kostkę rosołową, przyprawę, posolić, dodać trochę pieprzu.
Na patelni rozgrzać olej, pokroić cebulę i czosnek, pokroić kiełbasę w kostkę, dodać na patelnię, smażyć. Pod koniec smażenia dodać trochę mąki.
Gdy zasmażka jest gotowa wlać do gotującej wody i żeberek. Przygotować 50dkg mięsa mielonego i 30 dkg ryżu. Zmieszać i uformować kulki z mięsem i ryżem.
Dodać do gotującego wywaru i gotować wszystko ok. 20 minut. Gdy żeberka są miękkie, a ryż w kulkach jest dostatecznie miękki, zupa jest gotowa. Można dodać śmietany, ale niekoniecznie.
Zupa smakuje z pieczywem