Rozgrzewający krupnik.

Rozgrzewający krupnik.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczny rozgrzewający krupnik.

Składniki

  • wywar z gotowania mięs i warzyw 2 litry
  • ziemniaki 3 szt.
  • włoszczyzna suszona 3 łyżki
  • kasza jęczmienna 6 łyżek
  • por kawałek 10 cm
  • Lubczyk
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • domowa kostka rosołowa 2 łyżka
  • natka pietruszki do posypania
  • Sól
  • Pieprz ziołowy

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy wywar, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, domową kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy do jej miękkości. Dodajemy lubczyk, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze kilka minut, zakańczamy gotowanie. Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Składniki
  • wywar z gotowania mięs i warzyw 2 litry
  • ziemniaki 3 szt.
  • włoszczyzna suszona 3 łyżki
  • kasza jęczmienna 6 łyżek
  • por kawałek 10 cm
  • Lubczyk
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • domowa kostka rosołowa 2 łyżka
  • natka pietruszki do posypania
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
Składniki