Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zupa krem z dodatkiem mleka kokosowego i imbiru
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7549
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7549
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy dynię posmarowaną jedną łyżką oleju kokosowego lub masła. Pieczemy 45 minut, wyjmujemy z piekarnika i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ do miseczki.
W dużym garnku roztapiamy na średnim ogniu pozostały tłuszcz (olej lub masło), dodajemy cebulę i smażymy, aż będzie miękka. Dodajemy czosnek, imbir i smażmy przez minutę. Następnie dodajemy utarte w moździerzu przyprawy: kolendrę, kmin i goździki oraz proszek curry. Smażymy minutę i dodajemy do garnka mleko kokosowe, bulion oraz dynię i doprowadzamy do zagotowania.
Następnie całość doprawiamy solą, pieprzem i chili – do smaku. Gotujemy jeszcze przez minutę i miksujemy blenderem.
Podajemy ze świeżą kolendrą, sezamem i kleksem jogurtu.