Rozgrzewająca zupa meksykańska.

Rozgrzewająca zupa meksykańska.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Idealna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, i gotujemy do miękkości. Paprykę, cebulę, kiełbasę, boczek i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu, później dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę.

  2. Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgnieciony pieprz i ziele angielskie. Dodajemy usmażony boczek i kiełbasę z cebulką i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej. Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka.

  3. Dodajemy garść majeranku, puszkę pomidorów krojonych, koncentrat pomidorowy i sos z ostrych papryczek chili. Sosu dajemy tyle, w zależności jak ostre smaki lubimy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak i doprawiamy w razie potrzeby.

  4. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 15 grudnia 2017
Pysznie <3
Składniki
Składniki