Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewa i syci do tego wspaniale smakuje. Zupa z dynią, kurczakiem, białą fasolą, pomidorami i mnóstwem aromatycznych, rozgrzewających przypraw. Zupa trochę w azjatyckim stylu.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać. W większym saganku rozgrzać olej, przesmażyć cebulę. Po kilku minutach dodać czosnek, chili, paprykę, kmin i krótko smażyć, mieszając. Dodać bulion, puree, pomidory, fasolę, kawałki kurczaka, oregano. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z odrobina gorącej zupy, przelać do saganka, wymieszać, zagotować. Doprawić sokiem z limonki, kolendrą, solą i pieprzem. Zupę przelać na talerze, udekorować szczypiorkiem i pestkami dyni.