Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny rosół mieszany przygotowany w szybkowarze.
szybkowar
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 201
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 201
Składniki
Do szybkowaru, do zimnej wody włożyć opłukane mięso. Zagotować bez pokrywki, zebrać szumowiny. W tym czasie obrać i umyć warzywa, a cebulę opalić. Do gotującej wody dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i sól oraz przygotowane warzywa. Zamknąć szybkowar, ustawić na niskim ciśnieniu szybkowaru (u mnie pozycja 1) i zagotować na dużym ogniu. Gdy zacznie się wydobywać jednostajna para, zmniejszyć ogień do połowy i gotować 40 min. Po tym czasie wyłączyć gaz, pozwolić szybkowarowi na rozszczelnienie się i ewentualnie doprawić zupę.